mes écrits · mine

tinder tinder little fake god of love

tinder logo remake (c)

Διάβαζα ένα άρθρο από αυτά τα ψιλοπρόχειρα που ανεβαίνουν καμιά φορά στο Vice Ελλάδος όπου ο αρθρογράφος έλεγε πόσο δύσκολο είναι να βρεις Tinder sex στην Ελλάδα σε σύγκριση με το εξωτερικό. Ως γνήσια περίεργο ον αν και ήδη είχα κάνει άλλη μια φορά λογαριασμό στο tinder και τον έκλεισα μέσα σε 1 ώρα, ξαναεπέστρεψα να δω μήπως θα μου φαινόταν έστω και ελάχιστα πιο ενδιαφέρον.

Κλείνω ένα 24-ωρο χρήσης και επειδή δεν το βλέπω να αντέχω παραπάνω, νομίζω ήρθε η ώρα να εκθέσω την εμπειρία και τα συμπέρασμά μου από την εφαρμογή όχι τίποτα άλλο αλλά επειδή το βλέπω να γίνεται μόδα να γλιτώσετε την τζάμπα διαδικασία.

Που λέτε, μπαίνεις εκεί και κάνεις ένα προφίλ που αυτομάτως σου ζητάει άδεια να συνδεθεί με το facebook ώστε να αποσπάσει από εκεί όλες τις πληροφορίες σου. Βεβαίως, έχεις δικαίωμα να μην μοιραστείς όλα σου τα στοιχεία και να βγάλεις όσα δεν θες ή να προσθέσεις extra. Επιπρόσθετα, μπορείς να ενώσεις τον λογαριασμό σου στο Instagram για να εκτεθείς ακόμα παραπάνω γιατί όχι.

Αυτή η εφαρμογή είναι ένας χώρος σεξουαλικής δικτύωσης, εν ολίγοις έχεις την δυνατότητα να  ψαρέψεις το γκομενάκι που θα έχεις στο κρεβάτι σου το βράδυ. Βέβαια, πριν συμβεί αυτό πρέπει να γίνουν κάποια άλλα πράγματα πρώτα. Πρώτα πρώτα από μια σειρά φωτογραφιών-προφίλ που σου εμφανίζονται στην οθόνη έχεις δικαίωμα να πατήσεις “like” σε όποιο σου αρέσει, όμως πρόσεξε, για να μιλήσεις στο άτομο που σου άρεσε πρέπει κι αυτός να πατήσει “like” στο δικό σου profile μόλις του παρουσιαστεί κι αυτουνού στην οθόνη του. Εντάξει, απλό, δεν νομίζω να σε μπερδεύει και τόσο. Βέβαια, αν ο ένας από τους δύο σας περάσει έτσι το profile του άλλου δεν θα γίνει ποτέ το “match” που λέει οπότε ποτέ δεν θα έχετε την δυνατότητα να μιλήσετε ή να γίνει και το οτιδήποτε γενικά.

Αφού κατάφερα και τελείωσα το απίστευτα βαρετό μέρος της περιγραφής του τρόπου λειτουργίας της εφαρμογής θα το πάω στο κομμάτι της κριτικής και θα σας πω τα πράγματα έτσι όπως εγώ τα είδα εκεί μέσα. Έχουμε να κάνουμε με ένα εγχείρημα που εγκαθιδρύει το απενεχοποιημένο και χωρίς συναίσθημα σεξ και ως εδώ καλά κάνει. Εγώ μέσα στο 24-ωρο συνάντησα χρήστες που ναι με το καλημέρα σας ρωτούσαν που μένω κι άλλους που είχαν διάθεση για συζήτηση Προφανώς, όλοι για το ίδιο πράμα είμαστε εκεί ή τέλος πάντων με γνώση του τί παίζεται εκεί μέσα, οπότε  δικαιωμά του να θέλει και να ζητάει ο οποιοσδήποτε σεξ και να το θέλει και άμεσα (εντάξει ρε φίλε όλοι έχουμε κ@υλες, τί να κάνουμε τώρα). Διαφωνείς? Όχι? Cool!

remake of http://4.bp.blogspot.com/-l13xOPUtHx4/Twp7iO47dtI/AAAAAAAAA_0/JI8YFbNdjrQ/s1600/Virtual%2BSex.jpg || all rights reserved on the remake.

Εγώ αλλού στέκομαι! Έχω μία απλή ερώτηση να κάνω στους εμπνευστές πρωτίστως και δευτερευόντως στους χρήστες του Tinder. Ρε καμάρια μου αν κάποιος θέλει τόσο πολύ να πηδήξει που δεν προλαβαίνεται , γιατί να μην βγει σε ένα μπαρ, με τα ωραία τα ρουχάκια του σαν άνθρωπος, να πιει την μπυρίτσα του, να πει καμιά κουβέντα με τον κόσμο και όταν πια δεν κρατιέται να ξεκινήσει να ψάχνει την κοπέλα με την οποία θα γυρίσει σπίτι??

Δηλαδή ειλικρινά τώρα σας φαίνεται τόσο ακραίο αυτό? Θα μου πείτε “τί λες ρε φίλε? Άλλη όρεξη δεν είχα εγώ από το να μιλάω στον/ην πρώτο/η τυχόντα/ούσα!”. Και θα σου απαντήσω : “Σιγά ρε κότα μην κουραστείς, εδώ στο κρεβάτι/ στο σπίτι σου θα τον/την βάλεις, σε πείραξε να πεις μια-δυο κουβέντες σαν άνθρωπος από κοντά χωρίς την γαμημένη οθόνη του υπολογιστή να είναι ο διαχωριστικός τοίχος του κομπλεξικού μικροκοσμού σου?!” Και δεν θα πω μόνο αυτά ρε φιλάρα (δεν με νοιάζει αν είσαι άντρας ή γυναίκα, το ίδιο μου κάνει), θα συνεχίσω το κράξιμό μου λέγοντας σου: “Έχεις καμιά ιδέα για το πόσα κορίτσια και πόσοι άντρες κάθε μέρα, ναι ρε, κάθε μέρα εκεί που βγαίνεις έχουν ετοιμαστεί για σένα, ναι για σένα. Τί δηλαδή? Εσύ νομίζεις πως οι άνθρωποι βγαίνουν μόνο για να γίνουν τύφλα και να “καπνιάσουν” όλη την νύχτα? Απάντα μου εσύ! Εκεί πίσω από την οθόνη σου….αυτή την εικόνα κάνεις εσύ στο μυαλό σου ως ιδανική νύχτα? Σοβαρά τώρα?! Έλα μην ντρέπεσαι, παραδέξου το, εσύ κοπελιά συνήθως ντύνεσαι για να αρέσεις και εσύ ρε φίλε βάζεις τόση κολώνια πάλι για να αρέσεις! Δηλαδή τί τώρα? Μεγάλα παιδιά είμαστε…πρέπει να κοροϊδευόμαστε αναμεταξύ μας?!”.

Αυτή είναι η προβληματική μου εμένα αλλά δυστυχώς φοβάμαι πως είμαστε παγιδευμένη στην εγκαθίδρυση τέτοιων ειδών επικοινωνίας και όχι μόνο αυτό αλλά τα χειρότερα έρχονται. Είναι ο συνδυασμός της πιστής τήρησης των ρόλων μας μέσα στην κοινωνία που μας έχουν κάνει κάτι σαν πολύ καλά εκπαιδευμένα σκυλιά που δεν ακολουθούν τα ένστικτά τους λόγω της ανατροφής που έχουν δεχτεί. Φοβάμαι πως οι κοινωνικοί ρόλοι έχουν γίνει τόσο ισχυροί σήμερα που ουσιαστικά έχει χαθεί η έννοια της ταυτότητας. 

Δηλαδή μέσα σε όλο αυτό το παραλήρημα της σύγχρονης επικοινωνίας τί θέση έχει ο άνθρωπος ως μέλος της κοινωνίας και όχι σαν ένα ακόμα profile σε ένα ακόμα φορέα διαδικτυακής ένωσης;

Τί θέση έχει το φυσικό φλερτ στην σύγχρονη κοινωνία, πόσο προβληματική είναι η απουσία του; Και προπαντώς μέσα σε όλο αυτό το άσχημο και κακοτράχαλο παζλ που ακριβώς στέκεται η ικανοποιήση των κοινωνικών και φυσικών ορμών μας; Πόσο αληθινός και υγιής είναι ο άνθρωπος που ικανοποιεί τα ένστικτα του έχοντας ως υποβοήθημα την τεχνολογία και πόσο υγιής μπορεί να είναι μια τέτοια κοινωνία ατόμων;

Θέτω μια προβληματική, περιμένοντας να απασχολήσει μερικούς….

ΥΓ: Φυσικά καλά μου παιδιά, ως παιδί των καιρών και όντας εντός των πραγμάτων γνωρίζω καλά πως όλα αυτά είναι η τάση της γενιάς του σήμερα και ότι ως τέτοια καλούμαστε να την δεχτούμε ως κάτι που ενδείκνυται και είναι και cool: η απάντηση μου σε όλα αυτά είναι πως αν γενιές επί γενεών τρώγαν αμάσητα όσα τους δίνανε τότε σίγουρα η ανθρωπότητα δεν θα ήταν ίδια, όπως την βιώνουμε εμείς σήμερα. . .

bisou!

tinder logo remake (c)