awakening · science

Διατροφή και καρκίνος

Ο Otto Warburg το 1931, πήρε το βραβείο Nobel για την διατριβή του «η κύρια αιτία και η πρόληψη του καρκίνου» στην οποία τοποθετείται ξεκάθαρα στα διατροφικά αίτια και στην δυνατότητα πρόληψης, μέσα από την σωστή διατροφή.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η κακή διατροφή, δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον, το οποίο με τη σειρά του, διώχνει το οξυγόνο από τα υγιή κύτταρα. Η οξέωση και η έλλειψη οξυγόνου, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Εάν έχετε το ένα, σίγουρα έχετε και το άλλο.

Στον αντίποδα, το αλκαλικό περιβάλλον, προσελκύει οξυγόνο στα κύτταρα. Η υποξία, δηλαδή, η στέρηση οξυγόνου σε ένα υγιές κύτταρο για 48 ώρες, είναι αρκετή για να το μετατρέψει σε καρκινικό.

Όλα τα κύτταρά μας, έχουν ανάγκη να προσλαμβάνουν οξυγόνο, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα, τα οποία μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό. Τα καρκινικά κύτταρα, είναι αναερόβια και τρέφονται με γλυκόζη.

Τελικά, ο τρομοκρατικός, σκιερός και άγνωστης αιτίας καρκίνος, δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν μηχανισμό άμυνας και προσπάθειας κάποιων κυττάρων, τα οποία δηλητηριάζονται σε ένα όξινο περιβάλλον και στερούνται πρόσληψης οξυγόνου, να παραμείνουν ζωντανά.


 

      ΡΗ

Οξύτητα ο αριθμός απώλειας των ιόντων υδρογόνου, όταν εισέρχεται σε διάλυμα.  Οι τροφές που χάνουν πολλά ιόντα υδρογόνου, ονομάζονται «όξινες». Η γεύση μιας τροφής δεν την κατατάσσει στις όξινες ή στις αλκαλικές. Για παράδειγμα, το λεμόνι, ενώ έχει όξινη γεύση, έχει αλκαλική δράση στον οργανισμό. Το ίδιο συμβαίνει με τα φρούτα και τα λαχανικά. Η επεξεργασία μιας τροφής και η κονσερβοποίηση αυτής, αυξάνουν την οξύτητά της.

ΡΗ είναι η κλίμακα οξύτητας, η οποία μετρά την απώλεια ιόντων υδρογόνου, όταν εισέλθουν σε διάλυμα. Έτσι το ΡΗ είναι η κλίμακα οξύτητας με βαθμίδες από το 0 έως το 14, με το 7 να χαρακτηρίζεται ως ουδέτερο (7 είναι η μέτρηση καθαρού νερού, σε θερμοκρασία δωματίου). Το φυσιολογικό ΡΗ του ανθρώπινου αίματος είναι 7,35. Κάποιες τροφές χαρακτηρίζονται αλκαλικές, κάποιες ουδέτερες και κάποιες όξινες.

Για να υπάρχει ισορροπία στον οργανισμό, πρέπει να υπάρχει αναλογία αλκαλικών και όξινων τροφών 75 με 25%. Οι τροφές χωρίζονται ανάλογα με τον δείκτη ΡΗ που έχουν. Έτσι προκύπτουν οι παρακάτω κατηγορίες:

  • Πολύ αλκαλικές 8.5-9
  • Μέτρια αλκαλικές 7.5-8
  • Ουδέτερος 7
  • Μέτρια όξινες 6-6.5
  • Πολύ όξινες 5-5.5

Εάν ο μέσος όρος του ΡΗ των τροφών που τρώμε είναι χαμηλός, τότε πέφτει το ΡΗ του αίματος κάτω από το φυσιολογικό 7.35. Άμεσο αποτέλεσμα της πτώσης του ΡΗ του αίματος, είναι η επιβράδυνση του μεταβολισμού(αποθήκευση λίπους). Ευνοείται και η ανάπτυξη ζωντανών οργανισμών όπως είναι οι ιοί, οι μύκητες και τα βακτήρια. Αυτοί οι οργανισμοί αναπτύσσονται ευκολότερα σε όξινο περιβάλλον και επιπλέον αφήνουν όξινα απόβλητα, τα οποία χειροτερεύουν την υπάρχουσα κατάσταση, διαταράσσοντας την ισορροπία του περιβάλλοντος του σώματος και δημιουργώντας μεγαλύτερη οξύτητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις η διαταραχή του οργανισμού είναι μεγάλη και η οξύτητα του σώματος καταστρέφει τα ωφέλιμα συστατικά καθώς και κύτταρα του σώματός μας. Μέσα στο έντερο συνυπάρχουν πολλοί ζωντανοί οργανισμοί (ωφέλιμοι και βλαβεροί). Σε φυσιολογικές συνθήκες οι ωφέλιμοι υπερισχύουν. Η ισορροπία διαταράσσεται όταν αυξηθεί η οξύτητα του σώματος (καλή και κακή εντερική χλωρίδα). Το ίδιο συμβαίνει και όταν ο οργανισμός δεχτεί μεγάλη ψυχολογική πίεση, όπως η στεναχώρια και το άγχος.

Το σώμα μας διαθέτει αμυντικούς μηχανισμούς διατήρησης του ΡΗ. Όταν αυτό αρχίσει να πέφτει, λόγω κακής διατροφής ή άλλου λόγου, ο μηχανισμός αυτός αποδομεί αλκαλικά μέταλλα όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο, από τα κόκκαλα και τα στέλνει με τη βοήθεια του αίματος στους ιστούς που έχουν χαμηλό ΡΗ. Αυτή είναι και η κύρια αιτία των παθήσεων των οστών, όπως η οστεοπόρωση και η αρθρίτιδα. Σύμφωνα με το Nutritional Sciences, μόλις 100mg (1 κουταλάκι= 7 γρ.) είναι αρκετά για να μειώσουν εντός μιας ώρας την λειτουργία του ανοσοποιητικού κατά 50 %. Υπάρχει όμως και χειρότερη ζημιά, που μπορεί να συμβεί λόγω κακής διατροφής και ανάπτυξης του όξινου περιβάλλοντος στον οργανισμό, η οποία είναι η μετάλλαξη, η αναπαραγωγή και η εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων, τα οποία χρειάζονται όξινο και χαμηλής περιεκτικότητας σε οξυγόνο περιβάλλον, για να αναπτυχθούν (τσιγάρο =χαμηλά επίπεδα οξυγόνου). Ο καρκίνος είναι ανεξέλεγκτη κυτταρική διαίρεση και αλλοίωση στην διάταξη του DNA.

Όταν το ΡΗ πέσει κάτω από το 7 τότε ο άνθρωπος πέφτει σε κώμα ή πεθαίνει. Τα φαγητά που τρώμε περιέχουν οξυγόνο και ειδικά τα λαχανικά όσο περισσότερο τα μαγειρεύουμε τόσο το οξυγόνο που περιέχουν χάνεται. Φάτε ωμά  τα λαχανικά σας και αφήστε την φύση να έχει τον ρόλο του προστάτη της υγείας σας.

Το ίδιο συμβαίνει με τα φρούτα, τα οποία πρέπει να τρώτε στην φυσική τους μορφή και όχι κονσερβοποιημένα ή σε χαρτόκουτα με ετικέτες φρουτοχυμών δήθεν πλουσίων σε θρεπτικά συστατικά.

Το νερό έχει και αυτό ρόλο στην οξυγόνωση των κυττάρων αφού μεταφέρει το δικό του οξυγόνο (ΟΗ2).

Η χρόνια αφυδάτωση, δηλαδή η έλλειψη τροφοδοσίας νερού σε τακτική βάση, είναι η αιτία του κακού στις περισσότερες εκφυλιστικές ασθένειες. Η άσκηση οξυγονώνει και το τελευταίο κύτταρο του σώματός μας.

Η βιομηχανία του καρκίνου καλά κρατεί και αποτελεί την πιο επικερδή επιχείρηση του πλανήτη. Οι φαρμακοβιομηχανίες, αποφασίζουν ποιες μελέτες θα δουν το φως της δημοσιότητας και ποιες είναι επικίνδυνες για τα συμφέροντα τους και επίσης είναι αυτές που σπονσοράρουν και επιτρέπουν στις βιομηχανίες τροφίμων θανάτου να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Μας λένε εδώ και χρόνια ότι ο καρκίνος είναι κληρονομικός. Τελικά αυτό που έχουμε κληρονομήσει είναι οι κακές συνήθειες και ένα μολυσμένο οικόπεδο που λέγεται πλανήτης Γη. Και ας μην ξεχνάμε τι είπε ο Ιπποκράτης, «αναζητήστε την θεραπεία στην τροφή».


 

ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ PH

PH ΛΕΜΟΝΙ, ΚΑΡΠΟΥΖΙ

8,5 PH ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ, ΑΝΑΝΑΣ, ΩΡΙΜΑ ΑΧΛΑΔΙΑ,   ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ, ΜΑΓΚΟ, ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ, ΞΕΡΟΙ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ, ΞΑΝΘΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΩΡΙΜΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ, ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΠΕΠΟΝΙ, ΠΑΠΑΓΙΑ

8 PH ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΑΡΑΚΑΣ, ΒΕΡΥΚΟΚΑ, GRAPE FRUIT, ΚΑΡΟΤΟ, ΜΑΡΟΥΛΙ, ΩΡΙΜΑ ΜΗΛΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ, ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ, ΩΡΙΜΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ, ΣΕΛΙΝΟ, ΣΚΟΡΔΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ, ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ, ΦΡΕΣΚΟΙ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ

7,5 PH ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ, ΚΟΥΚΙΑ, ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΛΑΧΑΝΟ, ΞΙΝΟ ΜΗΛΟ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ, ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΧΑΡΟΥΠΙ

7 PH ΑΜΥΓΔΑΛΑ, ΑΓΓΟΥΡΙ, ΑΓΚΙΝΑΡΑ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ, ΒΟΥΤΥΡΟ, ΓΑΛΑ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΤΥΡΙΑ, ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΠΡΩΙΝΟΥ, ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΜΕΛΙ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΜΠΑΜΙΕΣ, ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΠΡΑΣΟ, ΨΩΜΙ ΕΣΣΑΙΩΝ (ΑΠΟ ΦΥΤΡΩΜΕΝΑ ΣΙΤΗΡΑ), ΦΑΣΟΛΙΑ ΞΕΡΑ, ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ, ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ, ΨΩΜΙ ΣΙΚΑΛΕΩΣ
6,5 PH ΑΥΓΑ ΒΡΑΣΤΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ, ΚΕΤΣΑΠ, ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ, ΠΑΤΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΛΟΥΔΑ, POP CORN, ΡΥΖΙ ΑΝΑΠΟΦΛΟΙΩΤΟ, ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΡΑΠΙΚΑ, ΨΩΜΙ ΣΤΑΡΕΝΙΟ, ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ, ΒΡΩΜΗ

6PH ΚΡΑΣΙ, ΨΑΡΙΑ, ΦΡΟΥΤΟΧΥΜΟΙ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ

5,5 PH ΑΛΕΥΡΙ ΑΣΠΡΟ, ΑΛΑΤΙ ΡΑΦΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΑ, ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ, ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΑΣΠΡΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΣΠΡΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΑΣΠΡΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΣΠΡΑ, ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ, ΚΑΦΕΣ, ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ, ΚΟΥΝΕΛΙ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΡΕΑΣ ΠΡΟΒΑΤΟΥ, ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΜΠΥΡΑ, ΡΥΖΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΨΩΜΙ ΣΤΑΡΕΝΙΟ, ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΙ, ΤΣΙΓΑΡΟ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η CC KAI Η P.S. ΕΧΟΥΝ PH 3,4

Βέβαια, όλα αυτά χωρίς να ξεχνάμε την άσκηση πνευματική και σωματική…

meditation-82157